Nieuws

Werkzaamheden riolering Kapelstraat volgende week hervat.

12 januari 2018

In een eerder nieuwsitem werd u door Heijmans op de hoogte gesteld dat op last van de ‘Omgevingsdienst’ van provincie Noord-Brabant de werkzaamheden aan de riolering in de Kapelstraat waren stilgelegd. Vandaag is ons het heugelijke nieuws bereikt dat we toestemming hebben gekregen om onze werkzaamheden te hervatten.

Dat betekent dat we vanaf woensdag 17 januari 2018 de bestrating van de Kapelstraat in het gedeelte tussen de Bukskinstraat en de Ratinéstraat helemaal verwijderen. Op dit stuk zitten ook een aantal parkeerplaatsen. We vragen u vriendelijk om voor het parkeren van de auto’s een oplossing te zoeken in de omliggende straten. Voor de bereikbaarheid van de woningen worden loopschotten gelegd.

Bereikbaarheid Wittebolleplein en Ratinéstraat

Voor gemotoriseerd verkeer geldt dat het Wittebolleplein beperkt toegankelijke is tijdens de werkzaamheden in deze fase van de Kapelstraat. Van woensdag 17 januari t/m dinsdag 23 januari is het Wittebolenplein niet in- en uit te rijden met de auto. Daarna zal Heijmans met een puinbaan of rijplaten een tijdelijke toegang creëren voor auto’s van- en naar het Wittebollenplein. Op het moment dat we gaan beginnen aan de riolering op de kruising Kapelstraat/ Wittebollenplein wordt deze weer weggehaald. Tot het moment dat we gereed zijn met de werkzaamheden aan de riolering is de straat dan opnieuw niet toegankelijk voor auto’s. 

De Ratinéstraat is tijdens de werkzaamheden aan de riolering vanaf de Kapelstraat niet in te rijden met de auto. Dit is het geval vanaf woensdag 17 januari, als we het straatwerk van de Kapelstraat gaan opbreken. De Ratinéstraat is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer voor een periode van ongeveer 5 weken.

Na de afsluitingen van het Wittebolleplein en de Ratinéstraat tijdens het werk aan de riolering worden beide straten nogmaals afgesloten voor auto’s als we starten met werken aan het nieuwe straatwerk van de Kapelstraat. Wanneer dit precies gaat zijn is nog niet precies bekend.

 

Toekomstige afsluitingen zullen worden bekendgemaakt op een aankondigingsbord aan de ingang van beide straten. We doen dit minimaal een week voor aanvang van de afsluiting.